Ja disponible la Declaració de Principis del futur Casal Popular i Independentista del Clot-Camp de l’Arpa!

Posted by on maig 3, 2015 in General | One Comment

Després de la seva aprovació en assemblea del Grup Promotor el passat mes de juliol, pengem la Declaració de Principis del futur Casal Popular i Independentista del Clot-Camp de l’Arpa.

CASAL POPULAR I INDEPENDENTISTA DEL CLOT-CAMP DE L’ARPA

SOM una entitat oberta i participativa
impulsada per un grup de veïns i veïnes
que treballa per a fer possible un nou espai
al NOSTRE BARRI

AL CASAL:

 1. Ens agrupem individus i col·lectius que lluitem per la independència i la construcció nacional dels Països Catalans, defensant la nostra llengua i cultura.
 2. Vetllem pels interessos de les classes populars i treballadores enfront dels atacs d’un sistema capitalista sempre agressiu; no tolerem cap agressió als drets laborals dels i les treballadores i promovem l’activisme sindical per combatre les envestides patronals.
 3.  Treballem per una societat més justa que defensi i promogui els serveis públics de qualitat; amb un accés universal i sense discriminacions de cap tipus.
 4. Ens oposem a la dominació patriarcal i sexista; apostem per lluitar a favor dels drets de les dones i de la llibertat d’opció sexual.
 5. Defensem el territori perquè estem compromesos amb el nostre entorn i els espais naturals. El compromís s’estén fins el nostre patrimoni urbà i el dret a un habitatge digne per a tothom.
 6. Fomentem el teixit associatiu del barri alhora que hi formem part. El Casal és obert a la participació, al debat i a la crítica de tots els veïns i veïnes.
 7. Creiem en els espais autogestionats i assemblearis; amb el poder de decisió i gestió directa de tothom que en forma part.
 8. Fomentem un nou model de relacions entre les persones, basades en els principis de solidaritat, cooperació i suport mutu en tots els àmbits, allunyant-nos de les idees com l’individualisme i la competitivitat que imperen actualment en la societat.
 9. Entenem que els processos migratoris de qualsevol tipus –econòmics, polítics, bèl·lics, per desastres naturals, etc.– els protagonitzem majoritàriament la població més desfavorida i no les elits. És per això que vinguem d’on vinguem, juntes, treballem diàriament pel reconeixement mutu i per capgirar les causes que ens exclouen i oprimeixen.
 10. Obrim la porta a totes aquelles activitats que vinguin donades des de les necessitats de la gent que el conforma i del barri en el qual participa, sense posar límits a les diverses iniciatives ni a la creativitat. En definitiva, volem que el Casal el defineixi la seva gent i els seus anhels.

Estem en construcció, per canviar-ho TOT!
No t’ho pensis, hi ha lloc per a tu!

1 Comment

 1. Sr. WordPress
  3 de maig de 2015

  Hola, això és un comentari:
  Per suprimir un comentari, simplement entreu i mireu els comentaris de les entrades. Allà tindreu una opció per editar o suprimir-los.

  Reply

Leave a Reply